A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a múlt héten bíróság elé állította azt a 36 éves budapesti férfit, aki 2019. szeptember 20-án, este rabolt ki egy 86 éves asszonyt Újpesten, az Erkel Gyula utcában.

A vádlott 2019. szeptember 20-án, este 10 órakor Újpest-Központ metrómegállóban vette észre a sértettet. Őt maga elé engedte, majd követte a 14-es villamos megállójáig, ahol vele együtt felszállt, majd a sértettel együtt az Erkel Gyula utcában leszállt.

Ezt követően a férfi hátulról futva megközelítette a sértettet, a hátánál nagy erővel meglökte, és az eleső asszonytól elvette a kézitáskáját a benne lévő mintegy 15.000 forintnyi értékkel. Az esés következtében a sértett koponyazúzódást szenvedett, a jobb válla kificamodott, és a jobb felkarja is eltört.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a – rendőrség által egy héttel később elfogott különös visszaeső – vádlottat az idős korú sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Mivel az ítélet nem jogerős, ezért a vádlott letartóztatását – a másodfokú ítélet kihirdetéséig – a bíróság fenntartotta.

Az üggyel kapcsolatos korábbi közlemény itt érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kirabolt-egy-idos-asszonyt-majd-hazakiserte

 

Hozzászólások lezárva.