Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a mai napon átadta a Somogy Megyei Főügyészség, a Kaposvári Járási Ügyészség és a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség új székházát.

Az elmúlt 100 év legjelentősebb ügyészségi ingatlanberuházása egy közel 30 éves szervezeti igényt elégít ki, mivel a Kaposváron működő ügyészségi szervezeti egységek a város három pontján, illetőleg az egyes szervezeti egységek – így a Somogy Megyei Főügyészség Büntetőjogi és Közjogi Szakága – önmagukban is megosztva, széttagoltan álltak. Ezt tetézte, hogy az ügyészség Kaposváron nem rendelkezett a három szervezeti egység elhelyezésére alkalmas saját ingatlannal, így bérelni is kénytelen volt.

A Kaposvár belvárosában található, korábban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vagyonkezelésében lévő Apponyi utcai ingatlan 2016 januárjában került az ügyészség birtokába. Az épület alapkövét 2017. november 13-án tették le. A munkálatok 2017 szeptemberében kezdődtek meg, melynek teljes – 3,8 milliárd forintos – fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

Az építkezés 2019 júliusában fejeződött be, melynek eredményeként egy komplex, az ügyészség igényeit minden tekintetben kielégítő modern irodaépület jött létre, amely szervesen illeszkedik a Kaposváron megvalósult ingatlanfejlesztésekbe, illetőleg a város környezetvédelmi törekvéseibe, így – többek között – az épület fűtését az energetikai korszerűsítésen átesett távhőrendszer biztosítja.

A 115 irodahelyiséget magában foglaló épület olyan speciális, ügyészségre tervezett elemeket is tartalmaz, mint a modern kihallgató és előállító helyiségek, az iratanyagok hosszú távú tárolására alkalmas irattár, illetőleg a korszerű technikai eszközökkel felszerelt távkihallgató szoba.

A parkosított környezetben lévő, teljes egészében akadálymentesített és folyamatos őrzéssel biztosított irodaépületben jelenleg 124 fő dolgozik, a kor követelményeinek megfelelő körülmények között.

Az átadó ünnepségen dr. Polt Péter legfőbb ügyész kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek az ügyészi szervezetben. Ennek egyik legjelentősebb állomása a Somogy Megyei Főügyészség kezelésébe kerülő épület átadása. A Legfőbb Ügyészség vezetése XXI. századi körülményeket kíván megteremteni, ezáltal is segítve, hogy az ügyészség a XXI. század követelményeinek megfelelő munkát tegyen le az asztalra.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.