A Váci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az asszonnyal szemben, aki a váci kórházban egy nővért ütlegelt.

A bűnügy vádlottját, egy nagymarosi asszonyt még 2014 februárjában, ittassága miatt a váci Jávorszky Ödön Kórházba szállították. Ott az elkövető a folyosón rátámadt a szolgálatban lévő ápolónőre, a karját ütlegelte. Az asszonyt akkor közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Váci Járási Ügyészség 2014 májusában 5 évre elhalasztotta a vádemelést vele szemben. Ez azt jelentette, hogy ha 5 éven belül nem követ el bűncselekményt, vádemelés nélkül megszűnik az ellene indult büntetőeljárás. A vádhalasztás tartama alatt azonban az asszony lopást követett el, amely miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Mivel a vádemelés elhalasztása nem volt eredményes, a vádlottnak most a 2014-ben elkövetett cselekmény miatt is felelnie kell. A Váci Járási Ügyészség ezért emelt vádat az asszonnyal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az vádlott bűnösségéről a Váci Járásbíróság dönt.

 

Hozzászólások lezárva.