A Tatai Járási Ügyészség a folytatólagosan, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki álnéven más lakását adta el a gyanútlan vevőnek.

A vádirat szerint a sértett nő 2017. szeptember 9-én Tatára utazott, ahol találkozott a vádlottal, aki álnéven mutatkozott be neki. A vádlott ezt megelőzőleg megszerezte egy tatai ingatlan lakásának kulcsait, melynek használatával az ingatlant – mint a saját tulajdonában álló, megvételre kínált lakást – mutatta be a sértettnek, akit ilyen módon megtévesztett a lakás tulajdonjogát és az eladási szándékát illetően.

A vádlott és sértett az adásvételi szerződés feltételeiben ekkor megállapodtak, majd a sértett egy bank tatai utcai fiókjában felvett 300.000,-Ft-ot a bankszámlájáról, melyet – miután visszament a lakásba – előleg jogcímén átadott vádlottnak. A pénz átadásáról készített átvételi elismervényt a vádlott és a sértett is aláírta. Ezután s sértett 2017. szeptember 11. napján további 1.900.000,-Ft-ot adott át Tatán egy parkolóban a vádlottnak, az összeg átadását a korábban készített átvételi elismervényre rávezették.

A vádlott cselekményével 2.200.000,-Ft kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság egy év hat hó börtönbüntetésre, egy év közügyektől eltiltásra, valamint 150.000,- Ft pénzbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze arra, hogy az okozott kár összegét a sértettnek fizesse meg.

Hozzászólások lezárva.