A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben, aki a pénztáros mellett sétált ki a lopott termékekkel az áruházból.

A vádirati tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2018. november 08. napján délután tatabányai áruházban a műszaki osztályon egy 26.990,-Ft értékű mobiltelefont, majd az élelmiszer részlegen rozskenyeret, kalácsot, és csokoládét, a ruházati osztályon 2 darab pulóvert, és egy darab farmernadrágot  helyezett a bevásárló kosarába.

A vádlott egy próbafülkében a mobiltelefont kiszedte az áruvédelmi dobozból  úgy, hogy a nála lévő bicskával a dobozt szétfeszítette.

Ezt követően a férfi a bevásárló kosarában lévő 50.358,- Ft értékű termékekkel az egyik kasszához ment, ott a pénztáros mellett fizetés nélkül elsétált annak ellenére, hogy a pénztáros a fizetésre felhívta. Az áruház biztonsági őrei a férfi tevékenységét kamerán keresztül figyelték, majd amikor a vádlott az üzletet el kívánta hagyni, feltartóztatták.

A vádlottal szemben az ugyanezen az áruház sérelmére elkövetett lopás vétsége miatt az ügyészség korábban már nyújtott be vádiratot, a bírósági eljárás folyamatban van, ezért a vádhatóság a két ügy egyesítésére, valamint arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a  különös visszaeső vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a szabadságvesztés tartamát 1 év 5 hónapban, a közügyektől eltiltás tartamát 2 évben határozza meg. Az ügyészség ezen túlmenően az elkövetés eszközeként használt bicska elkobzására is indítványt tett.

Hozzászólások lezárva.