A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves fiú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A fiatalkorú vádlott és – a vádirattal nem érintett – társa 2016. májusában, éjszaka, Abaújszántón bántalmaztak egy férfit, többször ököllel arcul ütötték, amelytől a földre került, és 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. A sértett a cselekményt követően a településen megrendezett Ivó-napi rendezvényen a szolgálatot teljesítő rendőrjárőröket és a polgárőr parancsnokot értesítette a történtekről, akik megkezdték a vádlott és társa felkutatását, amely sikerrel járt.

Az intézkedés közben azonban a rendőrök mellől a vádlott a pár méterrel odébb tartózkodó sértett, és a mellette lévő polgárőr parancsnokhoz lépett, kezével ütőmozdulatokat téve. Amikor a vádlott közvetlenül a polgárőr parancsnokhoz ért, az felszólította, hogy álljon meg, azonban ő ököllel fejen ütötte, majd szintén ököllel a szemkörnyékén, és az állán is megütötte.

A polgárőr parancsnok a bántalmazás következtében az arc felduzzadásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével, azzal, hogy magatartási szabályként írja elő a bíróság, hogy vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson.

 

 

Hozzászólások lezárva.