Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék fenntartotta annak a karcagi férfinak a letartóztatását, akit nem jogerős ítéletével kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tizenhárom év négy hónap fegyházbüntetésre ítélt.

Az ítélet szerint a büntetett előéletű vádlott mintegy másfél éven át értékesített alkalmanként kisebb kiszerelésben amfetamin, illetve MDMA hatóanyag tartalmú kábítószert, többségében karcagi személyeknek. Az elkövető egy közúti ellenőrzés során lepleződött le, mely rendőri intézkedés során az általa használt gépkocsiban kábítószert találtak.

A törvényszék az elsőfokú ítélet kihirdetése után az öttől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel fenntartotta a vádlott letartóztatását, amely döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék indokait mindenben osztotta, ezért a vádlott letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Hozzászólások lezárva.