A kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a nem jogerősen elítélt vádlottak letartóztatását a másodfokú bíróság fenntartotta.

Az első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék a 2019. április 12. napján kelt ítéletével kábítószer-kereskedelem bűntettében bűnösnek mondta ki – többek között – azt a 28 éves férfit és 29 éves nőt, akik 2015-2016 között ismeretlen személyektől haszonszerzési céllal kábítószer tartalmú anyagokat vásároltak, majd azt közös lakásukon és Békéscsaba területén értékesítették.

Az elkövetéskor élettársi közösségben élő vádlottakat az elsőfokú bíróság 8 év, illetve 7 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, ugyanilyen tartamú közügyek gyakorlásától eltiltásra és pénzbüntetésre ítélte, a férfival szemben vagyonelkobzást is elrendelt. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak valamint védőik felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt elkövetők letartóztatásának fenntartására tett indítványt. A Szegedi Ítélőtábla osztotta az ügyészség álláspontját és a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye miatt fenntartotta, illetőleg az egyik vádlott védőjének az óvadék megállapítására és enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére irányuló indítványát elutasította. Az ítélőtáblai határozat elleni védelmi fellebbezés esetén a Kúria hoz végleges döntést.

 

Hozzászólások lezárva.