A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén.

A megalapozott gyanú szerint az egyik -a börtönből alig több, mint három hónapja szabadult- különös visszaeső férfi egy svájci bicskával hadonászott, miközben felszólította a sértetteket, hogy adják oda a pénzt, különben megszúrja őket. Ezt követően a férfi valóban odaszorította a kés pengéjét az egyik sértett nyakához, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetésen túl mindkét gyanúsított bántalmazta is a sértetteket, pofon vágták, ököllel állon ütötték őket.

A megfélemlített fiatalok átadtak a gyanúsítottaknak összesen 20.400 forint készpénzt és két – köztük egy 160.000 forint értékű – mobiltelefont.

A gyanúsítottak az egyik telefont visszaadták, mert túl olcsónak tartották.

A rovott múltú gyanúsított, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.

Két fiatal könnyű sérülést szenvedett a támadás közben, a másik két sértettnek nem keletkezett sérülése.

A nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta az elrabolt értékeket a gyanúsítottaktól, így a sértettek kára megtérült.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, a rovott múltú gyanúsítottal szemben továbbá a bűnismétlés veszélye miatt is indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 5-én elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Hozzászólások lezárva.