Főoldal » Archív » Verekedős biztonsági őr ellen emeltek vádat Miskolcon

A 40 éves férfi több­ször indo­ko­lat­la­nul erő­sza­ko­san lépett fel a ven­dé­gek­kel szem­ben egy szórakozóhelyen.

A vád­lott férfi Mis­kolc egyik szó­ra­ko­zó­he­lyén dol­go­zott, mint biz­ton­sá­gi őr. 2016. janu­ár köze­pén egy esti ren­dez­vé­nyen volt szol­gá­lat­ban, ami­kor egy a belé­pőt sza­bá­lyo­san meg­vá­sár­ló fia­tal fér­fit nem akart been­ged­ni és őt hanyatt lökte. A férfi a föld­re esett, ahol a vád­lott egy alka­lom­mal fejbe rúgta. Másod­szor már csak azért nem tette meg, mert a közel­ben állók ráki­a­bál­tak. Az atro­ci­tást szá­mon kérte a sér­tett férfi barát­nő­je, akit a vád­lott kol­lé­gá­ja meg­fe­nye­ge­tett, hogy elvág­ja a tor­kát, ha nem feje­zi be. A fia­tal nőben ez komoly félel­met kel­tett, de később zak­la­tás miatt magán­in­dít­ványt nem ter­jesz­tett elő.

A sér­tett dob­hár­tyá­ja meg­re­pedt a rúgás követ­kez­té­ben. Sérü­lé­se 8 napon belül gyógyult.

Pár nap­pal később ugyan­ezen a szó­ra­ko­zó­he­lyen dol­go­zott a vád­lott, ami­kor két ven­dég a segít­sé­gét kérte egy inci­dens miatt. A vád­lott azon­ban őket lök­dös­te ki a helyi­ség­ből. Ami­kor kiér­tek egyi­kü­ket, egy fia­tal fér­fit erő­sen pofon vágta három alka­lom­mal is. A bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a sér­tett az arcán 8 napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szenvedett.

Egy hónap­pal később a vád­lott egy ittas ven­dé­get kísért ki a szó­ra­ko­zó­hely­ről. Ebben pró­bált neki segí­te­ni az ittas férfi barát­ja. Ekkor a vád­lott a segí­tő fér­fit min­den ok nél­kül ököl­lel két­szer arcon ütöt­te, miköz­ben trá­gár sza­vak­kal szi­dal­maz­ta. A sér­tett rend­őri intéz­ke­dést kért, de mire a járőr kiér­ke­zett, a vád­lott eltá­vo­zott a helyszínről.

A Mis­kol­ci Járá­si és Nyo­mo­zó Ügyész­ség három rend­be­li nyil­vá­nos ren­dez­vé­nyen elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te és két rend­be­li könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt emelt vádat és vele szem­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést, vala­mint a sze­mély és vagyon­őri fog­lal­ko­zás­tól eltil­tás bün­te­tést indítványozott.